Zo maak je een Pinterest business account

//Zo maak je een Pinterest business account

Zo maak je een Pinterest business account

Je hebt bij Pinterest de keus tussen een persoonlijk account of een business account. Zet je Pinterest zakelijk in, voor je bedrijf of blog, dan is het slim om een business account te hebben.

Waarom een business account?

Daar zijn een aantal redenen voor:

Een business account geeft toegang tot statistieken. Je kunt hier een heleboel gegevens uithalen. Welke pins doen het goed, zie je groei in je statistieken, enzovoort. Belangrijk, want meten is weten!

Pinterest is bezig met het uitrollen van de advertentiemogelijkheden in Europa. Voor Nederland staat het in maart 2019 op de planning. Met een business account heb je toegang tot deze advertentiemogelijkheden.

Pinterest ziet gebruikers met een business account als content creators.  Dit zijn Pinterest gebruikers die eigen content vanaf hun website delen op Pinterest. In tegenstelling tot “gewone” gebruikers die vooral repinnen binnen Pinterest. En als Pinterest ergens blij van wordt, dan is het van nieuwe content. En Pinterest beloont je daar dus voor. Dus zorg dat Pinterest jouw herkent als Content Creator en switch nu direct naar een business account.

Hoe maak je een Pinterest business account?

Er zijn twee manieren om een business account aan te maken. De ene manier is voor bedrijven en/of bloggers die nog geen Pinterest account hebben. De andere manier voor wanneer je een persoonlijk account hebt.

1. Maak een NIEUW account aan

Om een nieuw, zakelijk, account aan te maken ga je naar https://business.pinterest.com/. Je klikt op “word lid als bedrijf” en komt dan op de volgende pagina waar je jouw e-mailadres en wachtwoord moet invullen. Dit is dus een nieuw wachtwoord.

Daarna wordt je gevraagd om acht stappen te doorlopen. Daar vul je onder andere je bedrijfsnaam in, geef je aan wat voor soort bedrijf je hebt en je kunt ook al je website toevoegen zodat je bepaalde tools kunt gebruiken.

Zodra je de acht stappen hebt doorlopen kun je jouw eerste Pin aanmaken. Er wordt ook precies verteld hoe zo’ Pin eruit ziet. Enorm handig dus! Zodra je dat gedaan hebt kun je echt aan de slag.

2. Zet je persoonlijke Pinterest account om naar een business account

Het omzetten van je persoonlijke account naar een business account is enorm simpel. Het enige wat je hoeft te doen is op de drie puntjes rechtsboven te klikken. Er staat dan direct “upgrade je account gratis naar zakelijk”. Zie ook afbeelding.

Wanneer je op ‘aan de slag’ klikt vul je jouw email adres in en doorloop je een vijftal stappen. Deze lijken op de stappen hierboven bij het aanmaken van een nieuw account.

Zoals je ziet, het aanmaken van een business account op Pinterest is super simpel. Net zoals het omzetten van een persoonlijk account naar een zakelijk account.

Heb jij al een Pinterest business account?

Vind je dit artikel interessant? Bewaar het via onderstaande afbeelding op jouw Pinterestaccount.

Zet je Pinterest zakelijk in, dan is het verstandig om een Business Account te hebben. Waarom en hoe dat heel eenvoudig doet lees je in de blog #Pinterest #ondernemen

Gratis Pinterest tips voor bedrijven

2019-04-11T10:30:00+02:00