6-WEKEN

PINTEREST POWER GROEI TRAJECT

voor een groter bereik, meer zichtbaarheid

meer websitebezoekers en meer verkoop

PINTEREST POWER GROEI TRAJECT

Werk je op een marketing en/of social media afdeling of ben je zelfstandig ondernemer of blogger? Merk je dat Facebook en Instagram steeds lastiger worden? Zoek je een tool waarbij niet de focus op adverteren ligt maar juist wel op organisch verkeer? Wil je nu eindelijk eens echt aan de slag met Pinterest? En met een gedegen strategie organisch en gratis meer bezoekers naar je website of webshop trekken? Dan is dit praktische Pinterest Power Groei Traject op jouw lijf geschreven.

Tijdens deze Pinterest training gaan we in 6 weken we samen aan de slag met jouw Pinterestaccount en –strategie. Tijdens onze 3 online sessies laat ik je per onderdeel zien hoe Pinterest werkt en welke stappen je moet nemen. Daarna breng jij wat  je leert direct in de praktijk. Je ziet direct resultaat zoals meer kliks naar je website omdat je precies weet hoe je pins maakt en weet hoe je Pinterest strategisch inzet.

Tussen de 3 online sessies in hebben we 3 keer een online Q&A. Helemaal bedoeld om jouw vragen over het betreffende onderwerp te beantwoorden. Je kunt dus direct weer verder met bouwen aan je Pinterestaccount en pinnen voor organisch meer kliks naar je website. Steeds ben ik er om met je mee te kijken en je te voorzien van feedback, tips en advies.

Leren en direct implementeren zijn dé keywords tijdens deze Pinterest training voor ondernemers en professionals.

Herken je dit?

Je hebt een Pinterestaccount, maar je gebruikt het vooral privé. Hoe je het zakelijk inzet, daar heb je geen idee van.

Of heeft je bedrijf een Pinterestaccount dat ooit is opgezet door een stagiair of een collega die er allang niet meer werkt? Jullie doen er niets mee of halen er helemaal niets uit. Wat als jullie er wel serieus mee aan de slag gaan? Vooral omdat Facebook en Instagram steeds lastiger worden is het tijd om eens verder te kijken. Want waar haal je nog organisch verkeer naar je website vandaan zonder te adverteren?

Social media kost veel tijd en je tijd is kostbaar. Je bent al hartstikke druk. En nog een kanaal erbij kost nog meer tijd. En uitbesteden past niet in het budget. Heel herkenbaar allemaal. Belangrijk is om in te zetten op een kanaal dat echt effectief is en waar niet de focus op adverteren ligt. Organisch verkeer uit Pinterest is ongekend en niet te vergelijken met andere kanalen. Daarnaast hebben berichten op Pinterest een levensduur van maanden en soms jaren ipv een paar uur op andere kanalen.

Omdat nog maar weinig mensen echt weten hoe Pinterest werkt, heb je een voorsprong als je serieus inzet op Pinterest Marketing.
Pinterest biedt ongekend veel kansen en mogelijkheden. Je kunt niet meer om Pinterest heen!

Wil je dit ook?

 • Een Pinterest strategie die garant staat voor succes.
 • Weten hoe Pinterest werkt en vooral wat niet werkt.
 • Meetbaar veel meer gratis organisch (dus gratis) verkeer naar je website of webshop.
 • Stap voor stap aan de slag, samen met andere ondernemers en professionals voor een gedegen fundament.
 • Begeleiding van een enthousiaste en ervaren Pinterest expert die persoonlijk met je meekijkt etc.
 • Eindelijk precies weten hoe je Pinterest voor jou laat werken zodat het ook jouw nr. 1 trafficmachine wordt.

Met plezier heb ik de Pinterest Power Groei Traject gevolgd bij de Pinacademie. Op aanraden van collega ondernemers ben ik bij Jody terecht gekomen. Mijn pluspunten van deze cursus: tussen de lesdagen ga je direct en heel concreet aan de slag, je mag buiten lesdagen al je vragen stellen en Jody is een prettige trainer. Wil je een groter doelgroepbereik realiseren met Pinterest? Dan is deze Pinterest Training een aanrader!

Rianne van Essen, Eigenaar Webshop Gezinnig

Ja, ik doe mee met de Pinterest Power Groei Training

PINTEREST POWER GROEI TRAINING

1. Het Fundament

Een goede basis is onmisbaar. Een goed ingericht account zorgt er voor dat Pinterest- gebruikers jouw berichten te zien krijgen. Dit vraagt meer dan alleen een bio aanpassen. Stap voor stap nemen we alle onderdelen door en passen direct verbeteringen toe zodat er een stevig fundament staat. Een fundament dat staat als een huis en zorgt voor een groei van gratis website bezoekers.

JE LEERT

 • Wat Pinterest precies is en hoe werkt het
 • Waar een effectief Pinterestaccount aan voldoet.
 • Hoe jouw doelgroep, jouw potentiële klanten, jouw berichten op Pinterest te zien krijgt
 • Hoe je gebruik maakt van alle extra’s binnen Pinterest

2. De Strategie

Zomaar een plaatje op Pinterest zetten werkt niet. Maar wat werkt dan juist wel? En wat werkt het beste voor jou? En hoe doe je dat dan? Hoe maak je een Pinterest-bericht? En wat is een goede Pinterest workflow?

JE LEERT

 • Welke soort Pinterest-berichten er zijn en hoe je deze optimaal inzet
 • Effectief gebruik maken van fotografie
 • Hoe je jouw content omzet naar goede Pinterest berichten en wat de beste tools hiervoor zijn incl. uitleg.
 • Wat pinbeschrijvingen zijn en hoe je deze optimaal toepast
 • Strategisch pinnen van jouw berichten voor meer kliks en stijgende groei van maandelijkse websitebezoekers

3. Continuiteit & Groei

Door strategisch pinnen en continuïteit zie je de maandelijkse websitebezoekers toenemen. Pinterest is een stoomtrein die langzaam op gang komt. Als deze eenmaal rijdt, is het niet meer te stoppen en werkt het keihard voor je. Sinds april 2019 is adverteren mogelijk op Pinterest. Hoe pas je dit effectief toe zonder geld over de balk te gooien.

JE LEERT

 • Welke statistieken je moet monitoren en wanneer je actie moet ondernemen.
 • Hoe zorg je voor continuïteit zonder dagelijks uren aan Pinterest te besteden.

Omdat Pinterest steeds populairder wordt, was het voor ons heel belangrijk ons Pinterestaccount op de juiste en meest effectieve manier in te zetten. Hier konden we wel wat tips voor gebruiken. Op advies van een zeer tevreden klant van Pinacedemie hebben we de training gevolgd. We zijn er actiever met Pinterest aan de slag gegaan en de adviezen werpen zijn vruchten.

Carlieke Koudijs, Online Marketing bij Tante Fanny

Ja, ik doe mee met de Pinterest Power Groei Training

DE 6-WEEKSE PINTEREST TRAINING BESTAAT UIT

3 live Zoomsessies + 3 live Q&A’s

Dit is geen online training waarbij je het alleen doet. (Ben jij net als ik iemand die online trainingen koopt, maar ze zelden voor 100% helemaal maakt?) Tijdens deze training doen we het samen. Zodat je direct je vragen kunt stellen. Via 3 live zoomsessies én 3 live Q&A sessie met steeds 1 week er tussen, behandelen we de modules. Deze duren steeds ongeveer 1,5 uur. Je krijgt dus 9 uur kennis en vooral praktisch toepasbare inzichten over Pinterest.

In de weken tussen de modules in ga je aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Door er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan, maak je stappen en zie je direct verbetering. De vragen die je hebt, behandelen we in de tussenliggende Q&A-sessie. Hierdoor haal je maximaal resultaat uit deze Pinterest training.

Het is dus geen “login en zoek het maar uit”-training. Niet zelf het wiel uitvinden. Samen met de andere deelnemers pas je stap voor stap alles toe. We bouwen samen een stevig fundament met als eindresultaat  een optimaal ingericht Pinterestaccount. En je weet precies wat werkt voor jouw bedrijf, je weet hoe je zelf pins maakt die kliks naar je website genereren en hoe je jouw pins strategisch inzet voor maandelijkse groei.

Ik werk met veel verschillende grote en kleine bedrijven samen om Pinterest zo effectief mogelijk voor hen in te zetten.
Daarnaast heb ik 30 jaar ervaring in Marketing en Communicatie. Ik heb dus niet alleen verstand van Pinterest maar weet ook aan welke eisen een website moet voldoen, hoe je goede teksten en titels schrijft en hoe je omgaat met fotografie en afbeeldingen.

Ik ben het gewend mee te denken en zie heel snel kansen en mogelijkheden voor jouw content op Pinterest. Tijdens deze training maak je maximaal gebruik van mijn kennis en kunde die ik graag met je deel.

Met enthousiasme heb ik me opgegeven voor de Pinterest Power Groei training van Jody. En met nog meer enthousiasme kan ik nu doelgericht aan de slag voor mijn merk. Het maakt nogal een verschil of je Pinterest als consument gebruikt of als bedrijf. Hoe ik Pinterest als tool kan gebruiken voor het vergroten van de naamsbekendheid van Not Only White is me nu duidelijk.

De online sessies kwamen erg duidelijk over. Jody is een warme, enthousiaste trainster die graag haar kennis deelt en met je meedenkt. Of je nou recepten deelt, prachtige rugzakken maakt, oplossing biedt voor het runnen van een gezin of wastafels maakt. Iedereen kan bij Jody terecht!

Marike Andeweg, eigenaar Not Only White

Ja, ik doe mee

Waarom 3 online sessies en 3 Q&A’s?

Tijdens mijn live trainingen zie ik de kwartjes vallen bij de deelnemers en zie ook hoe zij steeds enthousiaster worden over Pinterest. Echter, nadat zij weer terug zijn in de waan van de dag komen zij er niet altijd aan toe het geleerde toe te passen. Pinterest vraagt meer dan even een bio aa​​​npassen. Om te voorkomen dat Pinterest niet of onvoldoende van de grond komt, begeleid ik je tijdens dit intensieve traject waarin “DOEN” centraal staat.

Online trainingen volgen vind ik super leuk. Maar er zijn er helaas weinig die ik echt van A tot Z helemaal afgerond heb. Dit hoor ik ook steeds vaker om mij heen. Zeker nu de online trainingen je om de oren vliegen. En misschien herken jij dat ook. Daarom doen we het tijdens dit traject vooral samen en zijn we veel live met elkaar. Zo wordt je extra gestimuleerd om alle onderdelen van het traject ook echt toe te passen. Steeds hebben we een week na een online sessie een Q&A-sessie om vragen te stellen waar je tijdens de implementatie tegenaan loopt. Samen gaan we helemaal de diepte in en leer ik je alles wat nodig is om van Pinterest een succes te maken.

VOOR WIE IS HET PINTEREST POWER GROEI TRAJECT?

Professional bij bedrijf

Werk je op een marketing, online of social media afdeling? Ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van de socials en het genereren van web traffic en meer verkoop? Dit traject is voor professionals bij zowel bedrijven die starten met Pinterest als voor bedrijven die een oud account nieuw leven willen inblazen.

Pinterest wordt vaak vergeten. Maar nu Facebook en Instagram steeds moeilijker worden, is het tijd aan de slag te gaan met een kanaal dat nog echt organisch traffic genereert. Resultaat staat bij jou toch ook voorop? En dan ook nog zonder dat het teveel tijd en budget kost? Dan is het Pinterest Power Groei Traject helemaal op jou van toepassing.

(Online) Ondernemer

Je bent zelfstandig (online) ondernemer en je hebt waardevolle content. In de vorm van producten of blogartikelen die echt waarde bevatten. Bij het ondernemen komt veel kijken en je wilt je kostbare tijd efficiënt inzetten. Dat doe je natuurlijk het liefst met iets waarvan je weet dat het je ook het meeste oplevert. Zet je dan in op kanalen die steeds moeilijker en wispelturiger worden of juist op een kanaal dat zorgt voor een steeds groter groeiende stroom websitebezoekers en potentiële nieuwe klanten?

Pinterest is ideaal voor jou en met Pinterest Power Groei Traject bespaar je tijd doordat je het geleerde direct toepast. Want in plaats van alles zelf uitvogelen kun je jouw tijd wel beter besteden.

Blogger

Bloggers hebben Pinterest veel sneller en veel eerder omarmt dan de grote bedrijven. Juist omdat zij direct merkten hoe effectief het is voor hun bezoekersaantallen. Want hoe meer blogbezoekers, hoe meer kans op betaalde samenwerkingen met merken en bedrijven en hogere opbrengsten uit advertenties en affiliate programma’s.

Ben jij blogger en wil je meer gratis blogbezoekers uit Pinterest halen? Dan kun je niet zonder Pinterest en is dit 3-maanden Pinterest Power Groei Traject ideaal voor jou. Pinterest is geschikt voor iedere soort blogger zoals food, travel, health, moms, lifestyle, home deco, fashion & beauty, business, finance etc.

Garantie voor succes

Voorkom onnodige verspilling van je tijd door alles zelf uit te zoeken. Met dit Traject zet je een gedegen fundament neer waarna je met een strategie aan de slag gaat die garant staat voor succes. Zet je kostbare tijd in op een kanaal dat echt voor je werkt. Organisch, zonder adverteren.

Pinacademie voor foodblogger OhmyfoodnessEr is een nieuwe (Pinterest)wereld voor me opengegaan en ik heb in één ochtend meer geleerd dan in de voorgaande jaren waarin ik Pinterest al gebruikte. Super fijn dat we tijdens de training ook gericht met ons eigen kanaal aan de slag konden gaan.

Sabine Koning, Eigenaar Food- & Reisblog OhMyFoodness
en schrijfster van de kookboeken: Cheesecake, Reishonger, Guilty Pleasures

Ja, ik doe mee met de Pinterest Power Groei Training

JOUW RESULTAAT NA 6 WEKEN

Na 6 weken

 • Heb je een perfect ingericht Pinterest account voor maximaal resultaat
 • Significate groei organische websitebezoekers uit Pinterest
 • Is je aantal maandelijkse weergaven gegroeid
 • Groeit dagelijks je aantal volgers
 • Heb je een huisstijl ontwikkeld voor jouw Pinterestberichten waar mensen op doorklikken
 • Zet je keer op keer jouw content strategisch in op Pinterest
 • Weet je met welke tools je tijd bespaart voor meer resultaat
 • Is contuïteit geen enkel probleem meer omdat je weet wat werkt

Wat krijg je van mij

 • Al mijn kennis over Pinterest deel ik met je. Ik heb met veel grote en kleine bedrijven samengewerkt. Ik weet wat werkt!
 • Ik leer het je niet alleen. Ik zorg ook dat je het geleerde toepast zodat je aan het traject afsluit met een optimaal Pinterestaccount, een goede strategie en een stappenplan om zelf aan de slag te gaan. Ik zorg dat Pinterest geen geheimen meer voor je heeft.
 • TLC: Tender Love and Care. Ik ben gek op Pinterest, maar nog veel meer op mensen die de kracht van Pinterest zien en er vol voor gaan. Want echt… Pinterest werkt zo hard voor je.
 • Ik ben het gewend om mee te denken en zie snel hoe jij jouw content het beste op Pinterest in kunt zetten.
 • Stappenplan: hoe ga je verder met Pinterest als de training is afgelopen
 • Ik leer je alles over Pinterest. Tijdens en ná het traject. Ik ben en blijf beschikbaar voor je vragen.
 • Bonus 1: Gratis Canva uitleg via video
 • Bonus 2: Maand gratis Tailwind + gratis uitleg via video

Na een paar maanden zagen we een flinke stijging in het aantal volgers, en ook het verkeer naar de site stijgt gestaag.  Ik ben blij met de eerste resultaten én de fijne samenwerking met Jody!

Helene van Santen, Redactiemanager Libelle.nl & Libelle TV

Ja, ik doe mee met de Pinterest Power Groei Training

Wie ben ik

Ik ben Jody Hoogendoorn en in 2017 ben ik gestart met de Pinacademie. Via de Pinacademie geef ik trainingen aan grote en kleine bedrijven en leer hen hoe zij Pinterest zo effectief mogelijk inzetten voor maximaal resultaat: gratis websitebezoekers.

Als early adopter ben ik sinds de start van Pinterest in 2010 helemaal verslaafd aan dit kanaal. Ik heb dan ook steeds alle ontwikkelingen op de voet gevolgd. Pinterest is lang over het hoofd gezien maar de laatste tijd is er steeds meer urgentie om met dit kanaal aan de slag te gaan. Mensen hebben vaak geen idee hoe zij Pinterest zakelijk in kunnen zetten en zijn verrast door de zeer positieve resultaten. Pinterest biedt nog heel veel kansen en mogelijkheden. Het is het meest onderschatte kanaal met het beste resultaat.

Ik heb 30 jaar ervaring in Marketing & Communicatie. Kennis en kunde die ik 100% inzet bij mijn klanten voor de beste Pinterest strategie voor het beste resultaat.

Regelmatig spreek ik op verschillende events voor bedrijven en professionels over Pintererst.

Ik heb er onwijs veel zin in om jou alles te leren over Pinterest en samen met jou aan de slag te gaan in dit traject.

Pinterest Training op Maat en groepen

Pinterest is echt booming. En ik ben zo blij dat Jody op mijn pad is gekomen. Mijn bereik is vervijfvoudigd! Kortom: laat Pinterest niet meer links liggen. Er is nog zoveel te bereiken.

Linda Peek, Eigenaar Lekker eten met Linda

Ja, ik doe mee

Hoe kan ik deelnemen?