Waarom Pinterest inzetten voor je website, blog of webshop

De kracht van Pinterest voor websites, webshops en bloggers

Pinterest is anders dan andere social media. Mensen op Pinterest plannen voor de toekomst: van gezonde maaltijd tot leuke zomer outfit, van perfecte huwelijksdag tot kinderkamer, van vakantie tot doe-het-zelf klussen. Het gaat om het opslaan en verzamelen van interesses: dingen die je kunt doen, maken of kopen. En dat doe je door middel van afbeeldingen die linken naar een website.

Pinterest is een zoekmachine

Gebruikers van Pinterest verzamelen afbeeldingen in hun interessemappen (borden). Al die afbeeldingen linken naar een website en worden door anderen met dezelfde interesses gedeeld oftewel “gerepind”. Hoe vinden zij die afbeeldingen van hun interesses? Door gebruik te maken van zoekwoorden en categorieën binnen Pinterest. Door hier als bedrijf goed op in te spelen en Pinterest te zien als zoekmachine genereert het traffic naar je website, webshop of blog. Pinterest is namelijk meer “zoeken” dan “social”. En dus veel minder een social media platform. Steeds meer gebruikers van Pinterest geven aan dat zij liever zoeken in Pinterest dan in Google.

Naast de afbeeldingen binnen Pinterest worden ook artikelen, producten en andere interesses direct van websites op Pinterest geplaatst. Zorg dus dat jouw website hier op ingericht is en afbeeldingen in één klik gepind kunnen worden. Je plaatst dus niet alleen zelf pins op Pinterest. Ook bezoekers van jouw website zorgen dat jouw product of artikel gedeeld wordt op Pinterest.

Pinterest: de cijfers

Pinterest heeft wereldwijd 200 miljoen gebruikers. De grootste groep, 70% bestaat uit vrouwen. In Nederland groeit Pinterest hard en zijn er inmiddels 3 miljoen Nederlandse pinners. 21% van alle Nederlanders tussen 20 -39 jaar gebruikt Pinterest. Ondanks het grote aantal vrouwen, stijgt het aantal mannen dat actief bezig is met Pinterest wereldwijd razendsnel.

Gebruikers Pinterest naar leeftijd in Nederland
Bron: Nationaal Social Media Onderzoek 2016 – Newcom Research & Consultancy B.V.

De top categorieën zijn:

• Eten & Drinken
• Doe-het-zelf
• Interieur
• Reizen.

Onderzoek van Ahology toont aan dat Pinterest inspireert tot actie. Bijna 2/3 van de actieve Pinners en 84% van de dagelijksePinners, zijn door Pinterest geïnspireerd om een keer per week of vaker iets nieuws te proberen
Bijna 73% van de actieve Pinners en 89% van de dagelijkse Pinners geeft aan dat ze iets nieuws hebben gekocht nadat ze het op Pinterest ontdekt hebben.

Bestaat jouw grootste doelgroep uit vrouwen en valt de activiteit van jouw bedrijf binnen de meest voorkomende interesses? Dan kun je niet om Pinterest heen! Voor merken, retail, magazines, webshops, e-commerce en bloggers biedt het enorm veel mogelijkheden. Maak gebruik van de kracht van PInterest en genereer een continue stroom traffic naar je website.

Met Pinterest trek je bezoekers naar je website

Door content te ontwikkelen voor en te plaatsen op Pinterest, genereer je traffic naar je website. iedere afbeelding linkt terug naar de betreffende pagina op je website. Hiermee trek je bezoekers die je vervolgens verleidt je producten te kopen of diensten af te nemen.

Alleen maar je product- of catalogusfoto’s op Pinterest “zetten” heeft weinig effect. Pinterest vraagt een andere aanpak. Bied meerwaarde met goede omschrijvingen, goede afbeeldingen en informatie die past bij dit platform om de bezoekers te verleiden tot een klik naar je website.

Gebruikers van Pinterest zijn veel minder geneigd tot interactie zoals op Facebook en Twitter. Ook dat is even wennen. Er is een andere strategie noodzakelijk voor het gewenste resultaat. Weet je eenmaal wat voor jou werkt, dan merk je dat je meer bezoekers naar je website trekt.

Pins hebben een lange levensduur

Eén van de interessante dingen van Pinterest is dat pins heel erg lang actief zijn en verkeer naar je website blijven genereren. Links op andere social media verbleken in vergelijking met Pinterest. De levensduur van een link op Twitter is ongeveer 2,8 uur. Op Facebook is dit ongeveer 3,2 uur. De levensduur van een Pin kan wel 3,5 maanden zijn. Dat is ontzettend lang!

Een andere factor is dat 80% van alle pins, repins zijn. Hier uit blijkt nog eens hoe viraal de inhoud op Pinterest is en dit maakt het steeds moeilijker Pinterest te negeren. Pinterest is veel meer dan maar een vrouwen-dingetje en veel meer dan een online prikbord. Pinterest genereert traffic naar je website. Meer dan andere social media. Daarnaast zijn mensen op Pinterest eerder bereid een merk te volgen dan via andere social media.

Uit cijfers van Amerikaanse gebruikers blijkt ook nog eens dat pinners zeer bereid zijn tot kopen en meer omzet genereren dan bijvoorbeeld traffic via Facebook of Twitter.

4 EXTRA redenen om te starten met Pinterest

1. Pinterest wordt gedomineerd door gebruikers die zelf content op het platform plaatsen en delen. Niet door merken of bedrijven die hun boodschap pushen. Maak het daarom zo makkelijk mogelijk voor je webbezoekers om jouw content te delen.

2. Pinterest wordt gebruikt als een online catalogus: 70 procent van de mensen die Pinterest gebruiken, zetten het in om ideeën op te doen van wat zij online kunnen kopen. In Amerika noemen duizenden e-commerce sites Pinterest als een van de top verwijzers naar hun websites.

3. Pinterest genereert vertrouwen: volgens een enquête uitgevoerd door SocialMouths vertrouwen consumenten informatie op Pinterest meer dan informatie op Facebook of Twitter.

4. Pinterest is perfect voor het bereiken van vrouwelijk publiek. Wil jij een groot vrouwelijk publiek bereiken, zet dan Pinterest in. 80% van de gebruikers is vrouw.

Meer informatie over Pinterest

Benieuwd wat Pinterest voor jouw bedrijf kan betekenen? Bel 06 317 437 74 of stuur een mail naar welkom@pinacademie.nl.

Of kies voor een Account Check, Pinterest Advies of een Pinterest Training.

Gratis Pinterest tips voor bedrijven

Lees ook:

Pinterest is een zoekmachine, geen social media. Zet Pinterest succesvol in met tips van de Pinacademie.nl

Wil je Pinterest succesvol inzetten voor je bedrijf, website, webshop / webwinkel ? Download nu de 100 Pinterest tips voor meer traffic en verkoop van www.pinacademie.nl
Pinterest voor merken, retail, magazines, webshops, e-commerce en bloggers . Ga voor tips, advies, account check of training naar www.pinacademie.nl

16-Pinterest-tips-voor-webshops-van-de-pinacademie.nl_

DOWNLOAD GRATIS!

Pinacademie.nl - 100 Pinterest tips Schrijf mij in!

PINACADEMIE

Nieuwste berichten