Hoe je met Canva pins kunt maken voor Pinterest

Een van mijn favoriete tools, buiten Pinterest en Tailwind om, is Canva. Canva is een gratis ontwerp tool waarmee je zowel posters en banners kunt maken als Pins, Instagram posts, enzovoort.

Waarom Canva voor Pinterest?

Bij Canva vind je een heleboel templates. Weet je niet goed hoe je moet beginnen als het gaat om het maken van een Pin? In het programma van Canva staan eindeloos veel voorbeelden. Het fijne aan deze voorbeelden is dat je ze helemaal naar jouw smaakt kunt bewerken.

Zo kun je andere kleuren gebruiken, icoontjes toevoegen of juist weglaten, kiezen voor een lettertype naar jouw smaak en je eigen afbeeldingen uploaden. Heb je geen afbeeldingen die passen bij het onderwerp? In Canva vind je ook een heleboel (gratis) foto’s en illustraties.

Hoe maak je met Canva pins voor Pinterest?

Als eerste heb je een account nodig. Je kunt ervoor kiezen om een gratis account aan te maken of een abonnement te nemen. Een gratis account is al erg uitgebreid, dus wil je het eerst uitproberen ga daar dan voor.

 

Wanneer je bent ingelogd kun je via de knop “create a design” of de zoekfunctie kiezen voor de optie Pinterest Graphic. Deze heeft de afmetingen 735 px x 1102 px wat de perfecte afmetingen zijn. Er opent zich dan een nieuw scherm waarbij je aan de linkerkant kunt kiezen uit allerlei templates of je ontwerpt de pin helemaal zelf.

 

 

Er zijn echt oneindig veel keuzes dus heb je nog geen ervaring met ontwerpen dan is het spelen met templates ontzettend leuk om te doen. Je kunt vrijwel alles van zo’n template aanpassen dus eindelijk wordt het toch helemaal jouw eigen ontwerp.

 

Een aantal Canva tips

Wanneer je een bepaalde template telkens opnieuw wilt gebruiken kun je ervoor kiezen om er een kopie van te maken. Dit kan op twee manieren.

  1. Kies aan de linkerkant van je scherm voor “all your designs”. Je komt dan bij al jouw ontwerpen uit. Wanneer je met je muis over een van jouw afbeeldingen gaat zie je rechts bovenin drie puntjes staan. Klik op de drie puntjes en je kunt kiezen uit ‘make a copy’, ‘move to folder’ en ‘move to trash’. Uiteraard kies je hier voor ‘make a copy’.
  2. Een andere manier is om in jouw ontwerp zelf te kiezen voor kopiëren. Wanneer je jouw pin hebt geopend in Canva zie je aan de rechterkant van de afbeelding een 1 staan en daaronder twee rechthoeken die elkaar overlappen. Wanneer je hier op klikt kopieert hij je afbeelding op de tweede pagina. Op die manier kun je heel snel een aantal afbeeldingen maken in dezelfde stijl.

 

Heb je echt nog geen kaas gegeten van Canva en kom je er niet uit? Ze hebben sinds kort ook een “design school” waarbij je door middel van allerlei video tutorials leert hoe je de beste afbeeldingen en pins kunt maken.

In welk programma maak jij jouw pins?

Download gratis 100 Pinterest tips voor bedrijven