jgkl jds;jf we9iruldkjsir 9pewmuijglsd irwe9ugjldkjmpar iwesjdlvc
3 manieren om afbeeldingen en artikelen vanaf een website te bewaren op Pinterest
3 manieren om afbeeldingen en artikelen vanaf een website te bewaren op Pinterest

Het is heel eenvoudig om binnen Pinterest afbeeldingen op te slaan. Daarnaast kun je ook afbeeldingen van buiten Pinterest opslaan. Lees je bijvoorbeeld een interessant artikel op een website, een recept op je favoriete foodblog dat je graag wilt bewaren, een leuk item op webshop voor je woonkamer dat je wilt opslaan?

Dan zijn er 3 manieren om een pin vanaf een website, blog of webshop op te slaan:

  1. via de Pinterest-bewaarknop in je browser
  2. via de social share buttons op de betreffende webpagina
  3. via de Pinterest-bewaarknop op de afbeeldingen op de betreffende webpagina

1. Gebruik de Pinterest-bewaarknop in je browser (mijn absolute favoriet)

Waarom is dit mijn favoriete manier? Niet iedere website, blog of webshop maakt (helaas) gebruik van Pinterest. Veel websites gebruiken social share buttons voor Facebook, Linkedin of Twitter. Maar lang niet allemaal gebruiken ze de social share button voor Pinterest. Dan is het dus heel lastig om dat lekkere recept voor Lasagna met kip op te slaan. Daarom is juist de Pinterest bewaarknop zo handig. Met deze knop heb je de mogelijkheid alles wat je op internet tegenkomt, op te slaan op jouw Pinterestaccount. Jij hebt het helemaal zelf in de hand wat je opslaat. Niet de eigenaar van de website.

De browserknop ziet er als volgt uit (zie pijl):

Hoe werkt Pinterest. afbeelingen vanaf een website opslaan op Pinterest

Gewoon een Pinterest icoon in je browser balk dus.

Iedere keer als je iets tegenkomt op Internet dat je wilt bewaren, klik je deze knop aan. Je krijgt dan een overzicht met afbeeldingen te zien die op die webpagina staan (dat zijn soms ook afbeeldingen uit de zijbalk of uit de footer van een webpagina). Je kiest eerst een afbeelding en daarna het Pinterestbord waarin je het wilt bewaren. Nu staat de afbeelding met de link naar de webpagina op jouw Pinterestaccount

Maar eerst… de 2 eenvoudige stappen voor het downloaden van de Pinterest bewaarknop.

  1. Google Chrome: download hier de Pinterest Bewaarknop
  2. Nadat je op bovenstaande link hebt geklikt, krijg je onderstaand scherm te zien. Klik op de blauwe knop. En kies vervolgens voor de optie EXTENSIE OPSLAAN.

Hoe werkt Pinterest gebruik de bewaarknop in Google Chrome

Dat is alles! Je ziet nu een webpagina met een groene knop TOEGEVOEGD AAN CHROME.

Rechtsboven in je browserbalk staat nu het Pinterest icoon, of in andere woorden de PINTEREST BEWAARKNOP.

Hoe werkt Pinterest Download de Pinterest bewaarknop in je browser

Steeds al je nu iets wilt opslaan, klik je op deze bewaarknop.

Pinterest heeft zelf heel eenvoudig beschreven hoe het verder in z’n werk gaat.

Hoe werkt Pinterest. Links opslaan van internet naar Pinterst met de bewaarknop in Chrome

Pin van een webpagina, niet van een overzichtspagina

Zorg dat je bij het opslaan van een afbeelding op de juiste webpagina staat. Sta je bijvoorbeeld op een overzichtspagina met 80 pastarecepten (om nog even bij de lasagna van eerder te blijven) dan pin je een afbeelding die linkt naar deze overzichtspagina. Als je later op deze afbeelding klikt vanuit Pinterest is het vaak lastig om het betreffende recept weer terug te vinden op de overzichtspagina. Zeker op websites waar heel veel content wordt toegevoegd. Zo’n overzichtspagina groeit dan heel snel en dat moet je tussen 80+ recepten dat ene recept zien te vinden.

Beter is het om in een overzichtspagina op het betreffende recept (Lasagna met kip) te klikken en naar de webpagina van dit ene recept te gaan. Pin deze pagina naar je Pinterestaccount. Zo kom je in 1 klik altijd op de goede webpagina uit. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor anderen die jouw recept repinnen (opslaan op hun Pinterestaccount).

Pin staande (verticale) afbeeldingen, geen liggende (horizontale) afbeeldingen

Pin staande afbeeldingen! Deze werken het beste op Pinterest en zijn het mooist. Zijn er geen staande afbeeldingen beschikbaar, dan heb je helaas geen keus. Zet je Pinterest zakelijk in? Zorg dan altijd voor staande afbeeldingen op je webpagina’s. Zo worden de juiste afbeeldingen van je website op Pinterest gebruikt. Zelfs als jij geen Pinterestaccount hebt. Staande afbeeldingen werken beter en worden vaker gerepint (gedeeld) op Pinterest.

Hoe vaker jouw pins gedeeld worden, hoe meer mensen de pin zien en doorklikken naar jouw website. Dit betekent dus meer webtraffic.

Als een webpagina geen goede afbeeldingen beschikbaar heeft, wordt er via de Pinterest Bewaarknop automatisch een tekstpin gemaakt. Dit is een staande pin met de titel van de pagina in een kleurvlak. Deze pin kun je opslaan. Als beheerder van een website ben je hier niet zo blij mee. Dit soort pins nodigen namelijk helemaal niet uit tot repinnen (delen) op Pinterest. Nog een reden om altijd goede staande afbeelding in je website te gebruiken.

2. Bewaar een artikel of afbeelding op Pinterest via de social share buttons

Dit spreekt voor zich. Zo goed als alle websites maken gebruik van social share buttons. Kies voor het Pinterest-icoon en sla de afbeelding op in een Pinterest bord.

3. Gebruik de Pinterest Bewaar-knop op een afbeelding

Websites die goed gebruik maken van Pinterest hebben vaak een speciale plugin geïnstalleerd. Deze plugin plaatst op iedere afbeelding in de webpagina een speciale Pinterest Bewaar knop. Je kunt zelf kiezen welke afbeelding jij wilt bewaren op jouw Pinterestaccount. Klik daarvoor op de Bewaarknop op de betreffende afbeelding.

Als je Pinterest zakelijk inzet, wil je het je bezoekers zo makkelijk mogelijk maken. Maak dus gebruik van deze plugin op je website.

Lees hier 2 manieren om een pin te bewaren binnen Pinterest

Wil je meer tips? Download gratis 100 Pinterest tips voor bedrijven

Meer informatie

Wil jij weten hoe je optimaal gebruik maakt van de kracht van Pinterest voor jouw bedrijf?
Bel mij via 06 317 437 74 of kies voor een Account Check, of een Pinterest Training voor bedrijven en ondernemers (een-op-een of voor een team)

Download gratis 100 Pinterest tips voor bedrijven