Hoe bewaar je een pin op Pinterest? Hoe sla je ze op zodat je ze weer eenvoudig terug kunt vinden? Als je een pin opslaat, komt deze in jouw account te staan. Daar verzamel je al jouw pins. Om bijvoorbeeld de recepten te maken. Of inspiratie voor je nieuwe woning op te slaan. Door een pin op te slaan, vind je deze altijd weer terug.

Je kunt een pin op 2 manieren binnen Pinterest bewaren:

  1. Een pin opslaan in een bord.
  2. Een pin liken. UPDATE: Deze optie bestaat helaas niet meer sinds april 2017.

1. Een pin bewaren/opslaan in een bord

Hoe werkt Pinterest. Een pin bewaren in een bord.

Stap 1: Als je met je muis over een pin heen gaat, zie je de rode knop BEWAREN. Als je daar op klikt opent het scherm waarmee je een pin opslaat op jouw account.

Stap 2: Pinterest denkt met je mee en geeft je direct al suggesties voor de naam van jouw bord. Dit doen ze op basis van zoekwoorden die gebruikt worden in de afbeelding. Je kunt zelf een naam bedenken of één van de opties aanklikken. Klik onderaan de pagina op de rode knop. En voila! Je hebt je eerste map gemaakt.Hoe werkt Pinterest. Leer hoe je een pin bewaard of opslaat op Pinterest.

De volgende keer dat je een pin opslaat, laat Pinterest in hetzelfde scherm zien welke borden jij al hebt gemaakt. Sla een pin op in een bestaand bord dat je eerder hebt gemaakt (ga daarvoor met de muis over de bordnaam). Of maak een nieuw bord dat beter past bij deze pin. Klik daarvoor op het rode plusteken om zelf een titel te maken of klik op een van de woorden eronder. Dat ziet er als volgt uit:

Hoe werkt Pinterest. een pin opslaan in een bord of map om te bewaren en terug te vinden

Wordt je gegrepen door het Pinterest-virus en heb je al snel meerdere borden gemaakt, dan verschijnt hier vanzelf een scroll-optie. Je scrolt dan door jouw borden om de pin in het juiste bord op te slaan. Of om nog een nieuw bord aan te maken. Zorg er altijd voor dat je iedere pin in het juiste bord opslaat. Zo vindt je ze altijd weer terug.

Tips voor het maken van borden in Pinterest

Kies heldere en duidelijke namen voor je borden. Zo vind je ze niet alleen zelf makkelijk terug maar zijn ze ook voor anderen te vinden. Pinterest is een zoekmachine. Mensen zoeken op zoekwoorden. Een bord met de titel Zomerjurken werkt beter dan een bord met de titel Zomer in mijn bol.

Je zult merken dat als je eenmaal aan het pinnen slaat je al snel veel pins tegenkomt die je wilt bewaren. Zorg direct al voor een goede structuur. Natuurlijk kun je al je pins met inspiratie over reizen in één bord opslaan. Duidelijker is het als je een bord per land of continent maakt. Of misschien zelfs wel per stad als je een echte citytripper bent. Hetzelfde geldt voor recepten. Bewaar je alles in één algemeen bord recepten, dan wordt het knap lastig om iets terug te vinden als je straks honderden recepten hebt bewaard.

Denk direct al gestructureerd. Maak een bord voor hoofdgerechten, taarten, lunch etc. Of kies voor pasta of ovengerechten. Whatever voor jou makkelijk is om je recepten overzichtelijk te bewaren en weer terug te vinden. Krijg je binnenkort een nieuw huis of wil je je interieur veranderen? Pin dan niet al je interieurinspiratie in één map. Deel het bijvoorbeeld in per ruimte (keuken, woonkamer, tuin etc.)

Geef je borden ook duidelijke namen. Jummy in my tummy is leuk. Maar dit is geen onderwerp waar mensen op zoeken. Mensen zoeken op woorden als taarten, ovenschotel, smoothie bowl, pasta etc.

Wil jij dat mensen jouw pins vinden en delen? Zorg dan ook voor bordnaam waarmee het helder en duidelijk is welke pins in die map staan. Dus… met een heldere bordnaam en een goede indeling maak je het jezelf en anderen makkelijk.

Bordnamen aanpassen

Heb je een bord een naam gegeven die je achteraf aan wilt passen? Dan kan dat zo vaak als je wilt. Ga hiervoor naar je profiel via het persoon-icoon of je profielfoto rechtsboven:

Hoe werkt Pinterest. Lees in deze blog uitgebreid over het bewaren van pins, het maken van borden en aanpassen van namen van borden. Plus heel veel extra tips.

Op je profielpagina staan onder je profielgegevens al je borden. Ga met de muis over het bord dat je wilt veranderen. Onderaan het bord verschijnt nu de knop BEWERKEN.

Hoe werkt Pinterest. Aanpassen van een bord naam. Wijzigen bordnamen in Pinterest mappen een andere naam geven.

In dit scherm kun je de naam van het bord aanpassen. Dit kan zo vaak als je wilt. Ga helemaal naar onderen in dit scherm en druk op de rode knop BEWAREN. De titel van je bord is nu aangepast.


hoe_werkt_pinterest-_de_naam_van_een_bord_bewerken-_hoe_pas_je_de_naam_van_een_bord_aan

Vul ook ALTIJD alle andere velden in zoals BESCHRIJVING en CATEGORIE (deze wordt vaak overgeslagen). Gebruik daarvoor een beschrijving met zoekwoorden. Dit alles helpt mee om door anderen gevonden te worden zodat zij jou bord volgen en jouw pins repinnen. Vooral als je Pinterest zakelijk wilt inzetten, is het belangrijk dat anderen jouw pins opslaan.

Geheime of verborgen borden

Je kunt een bord verbergen of geheim maken. Dit betekent dat jij de enige bent die ziet wat er in dit bord staat. Het is mogelijk om anderen uit te nodigen mee te pinnen in dit bord. Dan zien alleen jij en degene die uitgenodigd is wat er in dit bord staat. Dit is handig als je Pinterest zakelijk inzet en je bijvoorbeeld een moodbord maakt samen met of voor je klant (voor interieur- en tuinontwerpers, designers etc.). Of als je inspiratie aan het opdoen voor een nieuwe campagne voor een klant. Je kunt een bestaand bord verborgen maken en daarna weer openbaar zetten. Je kunt hiertussen switchen zo vaak als je wilt.

Hoe werkt Pinterest. Borden en verborgen of geheime borden om je pins in op te slaan

2. Een pin liken

UPDATE: DEZE OPTIE BESTAAT HELAAS NIET MEER SINDS APRIL 2017

Had jij likes bewaard op Pinterest? Gelukkig zijn ze niet verdwenen. Deze zijn automatisch in een geheim bord met de naam YOUR PINTERESTLIKES op jouw Pinterest-account geplaatst.

Lees ook: 3 manieren om afbeeldingen van websites op Pinterest te bewaren

Meer informatie

Bel mij via 06 317 437 74 of kies voor een Account Check, of een Pinterest training voor bedrijven, marketing medewerkers, social media managers, ondernemers, professionals

Download gratis 100 Pinterest tips voor bedrijven