Volgers krijgen op Pinterest is vrij lastig. Dat komt omdat Pinterest een zoekmachine is, net zoals Google. In hun feed en via zoekopdrachten krijgen mensen al goede content te zien De reden om accounts te volgen wordt daarmee steeds minder groot. Toch is het handig om veel volgers te hebben. Jouw volgers zien als eerste jouw content in hun feed voorbij komen, waardoor de kans groot is dat ze het ook repinnen of op het bericht klikken. Wanneer jouw pins gerepind worden, krijgen anderen die jou niet volgen ze ook te zien.

Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet om meer volgers op Pinterest te krijgen.

1. Zorg voor een onderscheidend profiel

Wanneer je een mooi, sterk en vooral onderscheidend Pinterest-profiel hebt stimuleert dit mensen om je te gaan volgen. Omschrijf duidelijk in je profielbeschrijving waarover je pint zodat mensen weten wat ze van jou kunnen verwachten. Zorg dat ieder bord een goede naam en bordbeschrijving heeft. En geef ieder bord een goed bordcover. Kijk of je hierin jouw stijl terug kunt laten komen. Kies bijvoorbeeld voor pastelkleurige afbeeldingen als jouw huisstijl ook helemaal in pastelkleuren is. Of juist voor hardere kleuren als dit bij jou past.

2. Volg anderen in jouw niche

Een andere goede manier om volgers te krijgen is door het volgen en reposten van andere pinners in jouw branche. Let op: follow for follow werkt totaal niet op Pinterest. Volg dus niet iemand anders omdat je hoopt dat diegene je terug volgt. Maar gebruik het juist om te zien wat voor pins zij plaatsen en welke pins het bij hen goed doen. Hier kun jij dan inspiratie uit putten.

3. Zet de Pinterest widget op je website

Pinterest heeft een aantal hele handige knoppen en widgets ontwikkeld om op je website te zetten. Door deze widgets te gebruiken zijn mensen die jouw content op jouw website interessant vinden eerder geneigd je te gaan volgen. Ze zien zo meteen dat jij ook op Pinterest te vinden bent en met 1 klik op de Pinterestwidget kunnen ze jou heel makkelijk volgen op Pinterest. Zet de widget bijvoorbeeld in je footer of in je sidebar.

4. Promoot je Pinterest account in alle uitingen

Zet bijvoorbeeld een link naar jouw Pinterestaccount in je email handtekening. En een Pinterest volg-knop in al je nieuwsbrieven. Of deel af een toe een bord of een pin in je nieuwsbrief of vertel dat je een Pinterest account hebt en vraag om mensen je willen volgen. Laat ook op social media met regelmaat weten dat je een Pinterest account hebt en interessante content deelt. Zo maak je het voor je doelgroep makkelijker om je volgen.

5. Pin met regelmaat

Ik zie bij mijn klanten die consequent pinnen een dagelijkse groei van 10 tot 30 nieuwe volgers per dag. Pin dus regelmatig zodat je vaker in de feed van je volgers te vinden bent. Als ze regelmatig goede content van jou voorbij zien komen, zijn ze ook sneller geneigd om te repinnen waardoor je weer vaker te zien bent in de zoekresultaten. Als mensen regelmatig goede en interessante pins van jou voorbij zien komen of in hun zoekopdracht zien verschijnen, zijn ze ook eerder geneigd om je hele account of 1 of meerdere van je borden te volgen.

Sinds begin 2019 kun je via Pinterest pins inplannen. Dit maakt het dus makkelijk om pins vooruit te plannen. Dé allerbeste tool om pins in te plannen is Tailwind.

6. Gebruik de juiste zoekwoorden

Een van de beste manieren om nieuw verkeer aan te trekken, is ervoor te zorgen dat jouw pins worden weergegeven bij zoekopdrachten door gebruikers. Er is geen betere manier om dit te doen dan om de juiste zoekwoorden te gebruiken die jouw doelgroep aanspreekt. Gebruik deze zoekwoorden in alle onderdelen van jouw Pinterestaccount.

Meer informatie?

Boek een Pinterest training voor bedrijven of bel 06 317 437 74 voor de mogelijkheden

Download gratis 100 Pinterest tips voor bedrijven