Een paar weken geleden rolde Pinterest al een aantal nieuwe features uit. En sinds kort is er een hele nieuwe header op je Pinterestaccount. Best mooi en heel overzichtelijk met een aantal leuke nieuwe opties. Pas jij alles al toe?

Hieronder vind je alles overzichtelijk op een rij zodat je helemaal up-to-date bent.

 

1. KIES WAT ER IN JE HEADER GETOOND WORDT

hoe werkt pinterest de laatste update met aanpassingen

 

Via het pen-icoon rechtsboven in de header kies je welke pins getoond worden in de header. Je kunt kiezen voor:

  • je laatst gepinde pins naar al je borden
  • je laatste pins naar een specifiek bord
  • de recente pins direct gepind vanaf jouw website

Dit biedt volop mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld variëren en steeds een bord rondom een actueel thema tonen (Kerst, Pasen etc.) of het bord met jouw actuele pins vanaf jouw website.

 

2. NIEUWE TABS

hoe werkt pinterest nieuwe opties update pinterest tips

Er zijn diverse nieuwe tabs toegevoegd:

  • Overzicht laat al jouw recente activiteiten zien, de pins die je in diverse borden geplaatst hebt.
  • Activiteit toont alle pins die (door jou of anderen) direct vanaf jouw website naar Pinterest gepind zijn.
  • Geprobeerd Je kunt in pins een bericht achterlaten dat je dit uitgeprobeerd hebt. Vooral in recepten-pins en DIY’s gebeurd dit vaak. Je kunt een foto van het resultaat uploaden met een opmerking erbij. Zo vind je handig terug wat je al eens hebt gemaakt, met daarbij jouw aanpassing. Via deze tab zie je dus alle pins waarbij jij een opmerking hebt geplaatst. Voor pinners is het natuurlijk een ultieme manier om feedback te krijgen op hun pin.

 

3. ALLEEN BERICHTEN ZIEN VAN MENSEN DIE JIJ VOLGT

Net als bij ander social media werkt Pinterest ook met een algoritme, genaamd de Pinterest smartfeed. In the good old days kreeg je alleen pins te zien van de mensen die jij volgde, in de volgorde dat zij dit pinde of repinde. Dit is veranderd naar een mix van repins van de mensen die jij volgt, pins gebaseerd op jouw interesses (waar heb je bijvoorbeeld op gezocht) en gerelateerde pins. In het verleden sloeg Pinterest de plank nogal eens behoorlijk mis met met de gerelateerde pins. Dat gaat tegenwoordig een stuk beter.

Hoe werkt Pinterest zie alleen pins van mensen die je volgt

Nieuw is de optie om alleen content te zien van mensen die jij volgt. Een shortcut om de smartfeed te omzeilen. Klik hiervoor op het grijze icoon met 2 poppetjes linksboven in je beeld. Direct naast de zoekbalk. Als je hier op klikt, zie je dus alleen de pins en repins van mensen die jij volgt.

 

4. BORDEN ARCHIVEREN

Ben je klaar met een project waarvoor je hebt gepind? Dan kun je het betreffende bord nu archiveren. Hiermee houd je niet alleen je profiel schoon, je kunt zo ook sneller naar je huidige projecten. Daarnaast (en nog belangrijker) wordt daarmee ook de relevantie van je aanbevelingen en meldingen verbetert. Dus als je het bord ‘trouwen’ archiveert na de grote dag, dan stoppen de aanbevelingen voor jurken, boeketten en andere gerelateerde ideeën.

 

5. SECTIONS ORDENEN

Vorig jaar zijn sections toegevoegd (een soort borden in borden). Het is nu mogelijk deze sections in een bord te ordenen. Als je bijvoorbeeld op reis gaat, plaats je ze in de volgorde van je trip zodat je e.a.a. makkelijk terugvindt.

Zakelijk is het niet interessant om te werken met Secties. Borden worden meegenomen in zoekopdrachten in Pinterest. Dat is niet het geval bij secties. Maak op je bedrijfsaccount dus géén gebruik van secties.

 

6. PINS VERPLAATSEN BINNEN EEN BORD

Dit is echt een hele fijne. Je kunt nu je pins in een bord verplaatsen. Wil je bijvoorbeeld maaltijden uit een bord deze week maken? Dan zet je deze pins bovenaan je bord zodat je ze snel terugvindt. Ook handig om bijvoorbeeld afbeeldingen van kleding naast elkaar te plaatsen zodat je makkelijk ziet hoe e.a.a. met elkaar combineert. Of heb je veel inspiratie verzameld voor je huis en ga je nu echt verbouwen? Dan zet je al je ideeën die je echt uit wilt werken bovenaan.

 

7. BORDEN SORTEREN

Er is een nieuwe handige tool toegevoegd om je borden te sorteren. In je account vind je rechts een drop down menu met de volgende sorteeropties (klik eerst op borden: zodat je in het juiste scherm staat) :

Hoe werkt Pinterest. Overzicht van de laatste aanpassingen zodat je helemaal up to date bent #Pinterestmareketing

* A tot Z (alfabetische volgorde)
* Nieuwste (Laatst in bewaard)
* Oudste (nieuwste of oudste)
* Slepen en neerzetten (Jouw persoonlijke volgorde: drag and drop om je borden te sorteren)

 

Maar 7 tips? Nee natuurlijk niet! Ik heb nog een paar extra bonustips voor je waar je zeker weten iets aan hebt:

 

8. PIN CONSISTENT: PIN DAGELIJKS

Een oude tip maar nog steeds relevant: pin dagelijks. Pinterest heeft onlangs zelf aangegeven een voorkeur te hebben voor dagelijks pinnen zodat je account actief is. Pin dus niet 1x per maand 80 pins en daarna niets meer.

Op een actief account wordt dagelijks gepind. Dat kan handmatig, direct in Pinterest. Of via een planningstool zoals Tailwind. Probeer minimaal 5 pins. Ik merk dat veel mensen hier van schrikken. Zó veel? Maak een mix van oude en nieuwe pins. En je kunt meerdere pins bij een artikel of blog maken.

Zorg dat jouw volgers jouw pins zien. Zeker met de nieuwe optie bij punt 3. Ideaal hierbij is een planingtool zoals Tailwind. Deze is goedgekeurd door Pinterest. Niet alleen ideaal om weken vooruit te pinnen, Tailwind heeft ook heel veel waardevolle statistieken.

9. GEEF IEDERE AFBEELDING DE JUISTE URL

Nog zo’n oldy but goody. Nog steeds zie ik heel veel afbeeldingen op Pinterest zonder een link naar de betreffende webpagina. Zonde! Zonde! Zonde! Pinterest is geen Instagram. En al helemaal geen Facebook (Facebook doet er alles aan om jou op Facebook te houden).

Op Pinterest is iedere afbeelding gewoon een link. En daarom is Pinterest ook de beste tool die er is. Ieder plaatje linkt direct door naar jouw website. Zet dus echt never nooit een afbeelding op Pinterest zonder link. Dat is zo’n gemiste kans. Pinterest brengt verkeer naar jouw website. Maar dat kan alleen als je afbeelding een link heeft. Nooit meer vergeten dus!

 

10. ZET PINTEREST ZAKELIJK IN VOOR JE BEDRIJF

Wat veel mensen zich niet realiseren, ondanks dat zij zelf vaak privé pinnen, is dat Pinterest een waanzinnig goede tool is om zakelijk in te zetten. Pinterest is een echte traffic machine. Veel meer dan Facebook of Instagram. Bij mijn klanten staat Pinterest dan ook op 1 als tool dat verkeer naar de website of blog brengt. Nee dat is dus niet Facebook! En dat is ook echt niet Instagram! Dat is keihard Pinterest! Dat had je vast niet verwacht.

Pinterest is onterecht een beetje een ondergeschoven kindje. Terwijl iedereen “er op zit” zijn maar weinig zich bewust van de kracht van Pinterest.

Wil jij Pinterest ook zakelijk inzetten en gebruik maken van deze gratis trafficmachine? Wil jij meer website bezoekers en meer verkopen?

Wil je een training speciaal gericht op jouw bedrijf? Waar we samen helemaal de diepte in gaan voor jouw persoonlijke Pinterest strategie? Boek dan een Pinterest Power Training op Maat. Bel 06 317 437 74.

 

Hoe werkt Pinterest de nieuwste tips

Download gratis 100 Pinterest tips voor bedrijven